BIO-LINGZHI

Sebelum badan kita makin lemah akan mengalami tanda-tanda awal seperti Kencing Berbuih, Kerap Kencing, Kencing Tak Lawas, rasa sakit semasa membuang air kecil, rasa terdesak untuk membuang air kecil, sakit di bahagian belakang badan, pangkal peha dan bahagian sisi badan, demam, terdapat darah atau nanah dalam air kencing, loya, muntah-muntah dan rasa tegang di bahagian belakang badan.

BIO-LINGZHI ORIGINAL WELLOUS - TEL 018-9837611

Individual mengalami kerap kencing iaitu perlu membuang air kencing lebih daripada 6 kali sehari dan perlu bangun daripada tidur melebihi 2 kali semalam untuk ke tandas. Ia berlaku apabila tubuh menghasilkan kuantiti air kencing lebih daripada biasa.

Individu yang sihat dan normal akan menghasilkan air kencing sebanyak 1 - 2 liter sehari. Namun, seseorang yang mengalami masalah kerap kencing, akan menghasilkan 3 liter atau lebih kencing sehari.

Masalah Kerap Kencing juga merupakan salah satu gejala utama bagi gula berlebihan dalam badan dan boleh menyebabkan dehidrasi yang teruk. Kerana tubuh sedang berusaha untuk membuang glukosa yang berlebihan melalui air kencing. Jika dibiarkan, ia akan mempengaruhi fungsi badan kita.

Orang yang mengalami masalah gula berlebihan dalam badan, kandungan gula yang tinggi dalam darah akan menghalang penyerapan gula kembali ke dalam aliran darah. Glukosa yang berlebihan akan ditapis dan keluar melalui air kencing, ia menyebabkan lebih banyak air kencing keluar daripada badan. Bukan hanya masalah kencing, gula berlebihan, ada yang sampai kaki bengkak, dan rasa tidak selesa apabila berjalan.

Air banyak keluar daripada tubuh badan akan menyebabkan haus. Mula meningkatkan pengambilan minuman sebagai reaksi di dalam usaha mengembalikan keseimbangan kandungan air di dalam tubuh badan. Sebab itu, masalah kencing lebih kerap daripada orang biasa.

Salah satu daripada gejala-gejala penyakit sehingga minum terlalu banyak air. Apabila kondisi ini disertai demam, tidak dapat menahan kencing serta berasa tidak selesa pada bahagian bawah perut, ia berkemungkinan besar merujuk kepada masalah jangkitan pada saluran kencing.

Masalah kencing tak lawas yang paling umum dalam kalangan lelaki adalah kerap kencing pada waktu malam dan pengosongan pundi kencing yang tidak lengkap. Ini biasanya disebabkan oleh pembesaran pro se tat yang menyebabkan halangan dalam mengosongkan pundi kencing. Masalah boleh datang dalam bentuk prolaps pelvik, yang boleh mengakibatkan kebocoran.

Pro se tat yang bengkak akan memberikan tekanan kepada uretra (Saluran Kencing) dan menghalang aliran air kencing keluar dengan lantas, dan menyebabkan dinding pundi kencing menjadi rengsa dan tidak selesa. Ketidakselesaan ini akan menyebabkan pundi kencing mula mengecut walaupun ia mengandungi sedikit air kencing sahaja tapi akan menyebabkan seseorang itu mengeluarkan air kencing dengan lebih kerap.

Bio Lingzhi menguna buah badan dan miselium cendawan lingzhi (Ganoderma Lucidum) yang berkesan untuk menguatkan sistem imun kita. Buah Badan Lingzhi adalah bahagian cendawan Lingzhi yang berbentuk seperti payung dan mengandungi triterpene tertinggi di kalangan semua Lingzhi. Miselium ialah bahagian Ganoderma Lucidim iaitu akar cendawan. Miselium mempunyai kandungan polisakarida yang tinggi dikalangan bahagian Ganoderma Lucidum.

Perbezaan Buah Badan dan Meselium ialah Buah Badan (bentuk macam payung) mengandungi lebih banyak triterpene yang membantu mengurangkan lemak atau kolestrol, mengurangkan glukos darah, anti-keradangan. Manakala Meselium mempunyai kandungan polisakarida yang membantu meningkatkan sistem imun kita.

Polisakarida (Beta-Glucan) adalah salah satu badan aktif dalam Lingzhi, ia membantu mengimbangkan fungsi badan, meningkatkan sistem imun manusia dan mengaktif balik fungsi organ dalaman dan sel badan.

Triperpene adalah bahan aktif dalam lingzhi, fungsi Triperpena ialah menghalang penyakit kardiovaskular, mengurangkan lipoprotein ketumpatan rendah dan menghalang darah yang tinggi. Orang yang mengalami gula tinggi dalam darah atau tahap gula yang tinggi di dalam darah akan menghalang penyerapan gula kembali ke dalam aliran darah. Hasilnya, glukosa yang berlebihan akan ditapis keluar melalui air kencing. Glukosa yang telah ditapis keluar akan turut membawa air keluar daripada aliran darah lalu menyebabkan lebih banyak air kencing keluar daripada tubuh badan.

BIO-LINGZHI mengguna cendawan Lingzhi yang ditanam dan bermutu tinggi import dari Hokkaido, Jepun. Bio-Lingzhi jenis tablet, setiap tablet mengandungi 250mg Cendawan Lingzhi.

Bio-Lingzhi mengguna cendawan lingzhi ditanam dengan terliti di Hokkaido Jepun, berkualiti tinggi, suhu dan kelembapan yang terkawal, tiada logam berat, pencermaran racun perosak, mikroorganisma, bahan berbahaya, sel maligan dan lain-lain. Pemeriksaan dengan terliti, kualiti cendawan lingzhi terjamin. Semua bahan mempunyai kelulusan dari pihak berkuasa.

LAPORAN UJIAN MENUNJUKKAN TIADA BAHAN PENGAWET

LAPORAN UJIAN MENUNJUKKAN TIADA MIKROBA DAN TIADA LOGAM BERAT

CENDAWAN LINGZHI (GANODERMA LUCIDIUM) DIIMPORT DARI HOKKAIDO, JEPUN

BIO-LINGZHI ADALAH HALAL MEMPUNYAI KELULUSAN HALVEC JAKIM

LAPORAN UJIAN MENUNJUKKAN TIADA MIKROBA DAN TIADA LOGAM BERAT

GUNA BAHAN 100% ORGANIC

APA KATA PENGGUNA LEPAS AMALKAN BIO-LINGZHI

KENCING BERBUIH BERKURANG
KAKI BENGKAK DAH HILANG
VBIO-LINGZHI ORIGINAL TEL 018-9837611
BIO-LINGZHI SETTLE MASALAH KERAP KENCING , TIDUR LENA - TEL 0189837611
BIO-LINGZHI ORIGINAL TERBAIK UNTUK MASALAH KENCING TAK LAWAS 018-9837611
KENCING BERBUIH DAH KURANG
BIO-LINGZHI ORIGINAL - TEL 018-9837611

STOK SEDIA ADA

SENARAI HARGA BIO-LINGZHI ORIGINAL

1 BOTOL RM209

2 BOTOL RM395

3 BOTOL RM575

4 BOTOL RM765

5 BOTOL RM950

6 BOTOL RM1120

BIO-LINGZHI MENAWARKAN PERKHIDMATAN BARANG SAMPAI BARU BAYAR KE SELURUH MALAYSIA

CALL US